2011-09-08 15:09:26• hírek • Póti Orsolya

Moldovan Cristina újabb alkotásaiból nyílt tárlat

Ezúttal a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének egyik legaktívabb tagja, Moldovan Cristina mutatja be alkotásait a szeptember 8-án megnyílt kiállítás keretében. Az elmúlt néhány évben a művésznő több kiállítását is látogathatták a művészetkedvelő szatmáriak, így már sokak előtt nem ismeretlen alkotásainak stílusa.

Moldovan Cristinat az Alkotóház Képzőművészek Egyesületébe való beiratkozása óta, azaz 2008-tól az egyik legaktívabb tagként tartják számon. Ő nem csupán alkot, hanem részt vesz az egyesület összes közös hazai és külföldi kiállításán, valamint az alkotótáborokat sem hagyja ki; szenvedélyes  résztvevője a monói, csengeri ás hadadi táboroknak.

A csütörtök délutáni kiállítást Gergely Csaba, az Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke nyitotta meg, aki néhány szóban jellemezte Moldovan munkásságát.

A művésznő, mint jogtanácsos dolgozott évekig, de az elfoglalt munkás évek alatt sem lanyhult érdeklődése a képzőművészet, pontosabban a grafika és a festészet iránt. Nyugdíjba vonulásától állandóan járja a természetet, kutatva annak látható és eldugott szépségeit. Kerüli az emberi ábrázolást. Szerelmese a pillangóknak, a domboknak, a tájba illeszkedő házaknak és templomoknak.

"Színei a női lélekre jellemző, finom pasztellszínek, kerüli az erős kontrasztokat és az erős árnyalatokat. Színvilágának szinte léleknyugtató, gyógyító hatása van" - véleményezi Gergely. A művésznő nem hanyagolja el alkotásainak feltálalási módját sem: nagy hangsúlyt fektet képei rámázására.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: